Wat is Ethical hacking?

Home » cyberbeveiliging » Wat is Ethical hacking?

 

Hacking en hackers zijn zeer populaire onderwerpen in de wereld van cyber security. Ethical hacking kan heel erg nuttig zijn wanneer je een volledig overzicht wilt hebben van je zwakke punten in de cyberbeveiliging – of ze nu in de software zitten of bij je medewerkers.

Wat is Ethical Hacking?

Ethical hacking is een term die veel verschillende tools en methoden omvat. Bij ethisch hacken wordt geprobeerd om op verschillende manieren in de systemen door te dringen. Op deze manier kunnen verschillende beveiligingslekken op dezelfde manier aan het licht komen als een cybercrimineel zou doen. Dergelijke lekken kunnen een bedrijf veel tijd en geld kosten. Met behulp van een ethische hacker kan een bedrijf een breder inzicht krijgen in hoe ze de cybersecurity van hun bedrijf kunnen verbeteren. Een ethische hacker kijkt naar zowel de systemen en programma’s die een bedrijf gebruikt als naar de menselijke elementen: de werknemers.

Ethical Hacker Sectricity

Waarom is ethisch hacken belangrijk?

Het lijdt geen twijfel dat informatie en veilig bewaren van gegevens erg belangrijk is voor een bedrijf. Van lokale winkels tot grote bedrijven, iedereen is kwetsbaar als het gaat om cyberaanvallen. Het verliezen van klantgegevens, het openbaar maken van betalingsgegevens of zelfs het verwijderen of gijzelen van computers en systemen: gehackt worden kan een groot probleem zijn voor bedrijven. Het plaatsen van een eenvoudige, goedkope virusscanner op de computers van je medewerkers zal je niet veel helpen in het geval van een cyberaanval.

Vandaag de dag is het erg belangrijk om proactieve stappen te ondernemen om je systemen, medewerkers en bedrijf te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Elke dag vinden hackers nieuwe manieren om de beveiliging te omzeilen en de zwakke punten in code of programma’s uit te buiten. Ethische hackers – ook wel white hat hackers genoemd – bekijken je programma’s en beveiliging vanuit het oogpunt van een cybercrimineel om er zeker van te zijn dat cybercriminelen je beveiliging niet kunnen omzeilen. Waar ‘pentests’ of penetratietesten alleen maar naar de programma’s kijken, kunnen white hat hackers ook e-mails en berichten naar je medewerkers sturen of hun computers en zelfs sociale mediaprofielen gebruiken om door te dringen in je systemen.

Met andere woorden, je kan een white hat hacker of ethische hacker gebruiken om inzicht te krijgen in de modus operandi van een cybercrimineel. Als je weet waar de zwakke plekken in je code of cybersecurity zitten, kun je ook stappen ondernemen om jezelf en je bedrijf beter te beschermen.

Black Hat Hackers hebben de naam ”hacker” een slechte naam gegeven. Veel bedrijven hebben liever niets te maken met een hacker uit angst dat deze mensen bestanden, geld of andere gegevens van de servers zullen stelen.

Toch is het hacken met white hat hackers geruststellend. Het brengt vooraf papierwerk met zich mee tussen de betrokken partijen waarbij een werk- of toelatingscontract wordt getekend. White hat hackers zijn ook gecertifieerd door officiële instanties. Op deze manier kan je er altijd zeker van zijn dat je bedrijf in goede en veilige handen is wanneer je een white hat hacker of ethische hacker inhuurt.

Contact

Lees meer over onze Ethical Hacking mogelijkheden en de aantrekkelijke No cure = No pay formule. Interesse? Neem dan contact met ons via onderstaand formulier. We beantwoorden al je vragen met veel plezier!